HR oddělení mají v posledních měsících opravdu na pilno. Dlouhodobě totiž řeší nedostatek kvalifikované pracovní síly a lámou si hlavu nejen s tím, jak obsadit volné pracovní pozice, ale také s tím, jak si udržet ty nejlepší zaměstnance.

Nezaměstnanost v ČR

Nezaměstnanost od ledna 2020 sice mírně roste, kvalifikovaných lidí je však stále nedostatek. Právě v lednu firmy nabízely 341 391 volných pracovních míst, což vycházelo 0,7 zaměstnance na jedno pracovní místo. Nejvíce pracovníků chybí standardně v technických a dělnických oborech, ve zdravotnictví a sociálních službách. Zatímco v lednu nezaměstnanost každoročně stoupá, v jarních měsících se opět očekává její pokles.

Růst mezd a odmítání zakázek

Nedostatek zaměstnanců s sebou logicky přináší nárůst mezd, lidé si svoji sílu totiž dobře uvědomují. Poptávka po kvalifikovaných zaměstnancích je vysoká již delší dobu, lidé tak ví, že si mohou mezi zaměstnavateli vybírat a také si diktovat podmínky (samozřejmě do určité míry). Dobrou zprávou pro firmy je, že tempo růstu platů začíná pomalu klesat.

Kromě vyšší mzdy musí některé firmy řešit chybějící pracovní sílu i tak, že odmítají zakázky. V loňském roce docházelo k velkým náborům pracovníků, ke konci roku už to tak zásadní nebylo – podniky totiž byly donucené vyřešit situaci razantněji, což je samozřejmě noční můra každého podniku.

Svět vs. ČR

Ve světě téměř každá čtvrtá firma hlásí nedostatek uchazečů o zaměstnání, v Česku je to velmi podobné. V posledním čtvrtletí loňského roku se k dlouhodobým problémům s obsazením volných pracovních pozic hlásilo zhruba 36 % firem. Důležité je ale dodat, že úskalí není v tom, že by se lidé na pozice nehlásili. Oni se hlásí. Bohužel to jsou často uchazeči bez požadovaných znalostí a dovedností.

Co s tím?

Nedostatek kvalifikovaných uchazečů o práci řeší firmy různě. V Česku v některých odvětvích stále ještě posilují náborové procesy, ve světě už firmy investují spíše do výchovy a dalšího rozvoje svých zaměstnanců. Došly jim totiž rezervy. Dojdou i u nás?

Na závěr je nutné dodat, že mnoho firem v ČR pracuje s lidskými zdroji na opravdu vysoké úrovni. O zaměstnance ani zaměstnavatele se tak rozhodně nebojíme.

 

FOTO: Freepik

Čtěte také:
5 nejdůležitějších daňových změn roku 2020
Návraty matek po mateřské